Szynkowa przekąska

Szynkowa przekąska jest rezultatem nagłego olśnienia "Jaką przekąskę bez śmietany zrobić na chrzciny - już wiem ....". Od pomysłu do realizacji upīneło niewiele czasu. Przekąska zniknęła w 5 minut, może szybciej :-).  Mi również bardzo smakowała :-). Polecam na małe, większe i całkiem duże przyjątka.

Składniki:

  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu (jeśli masa będzie za bardzo zwarta, można dodać więcej majonezu)
  • 2 - 3 łyżeczki posiekanej drobno pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • 30 plasterków szynki domowej roboty (jeśli akurat nie ma takiej pod ręką to można ją zastąpić dobrą szynką "sklepową")

Przyrządzanie:

Jaja obrane ze skorupki, posiekaną pietruszkę i majonez włożyć do miseczki. Następnie wszystko razem zmiksować blenderem. Dodać pieprz i sól. Przygotowane plasterki szynki nadziewać pastą jajeczną, zawijając je w ruloniki. Żaby rulonik szynkowy nie rozwijał się spinamy go wykałaczkami.  Układamy na półmisku i podajemy :-).

Smacznego.


Data wytworzenia: 2011-08-04 21:18 Autor: sanna Data publikacji: 2011-08-04 21:18 Osoba udostępniająca na stronie: sanna Data ostatniej modyfikacji: 2011-08-17 Osoba modyfikująca: sanna

Chat