Śmietanowo-truskawkowe pycha

Ciasto śmietanowo - truskawkowe to na prawdę bardzo dobry pomysł na letni deser. Jest rześkie, soczyste i aromatyczne. Polecam :-)

 

Składniki:

  • 6 jaj
  • 6 łyżek cukru
  • 6 czubatych łyżek mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 0,5 kg truskawek
  • 0,5 l śmietany 30% do deserów
  • galaretka truskawkowa

Przyrządzanie:

Najpierw przygotowujemy biszkopt (Truskawkowo biszkoptowo ). Następnie przyrządzamy galaretkę wg opisu na opakowaniu (stosujemy jednak tylko połowę porcji wody napisanej na opakowaniu). Na upieczony biszkopt wykładamy truskawki. Śmietanę ubijamy, a następnie dodajemy powoli częściowo stężałą już galaretkę i mieszamy trzepaczką. Wymieszaną masę śmietanowo-galaretkową wykładamy na truskawki. Całość wkładamy do lodówki, aby masa śmietanowa całkowicie zgęstniała. Gotowe.  Smacznego.


Data wytworzenia: 2011-06-29 21:02 Autor: sanna Data publikacji: 2011-06-29 21:02 Osoba udostępniająca na stronie: sanna Data ostatniej modyfikacji: 2011-07-13 Osoba modyfikująca: sanna

Chat