Śmietanowo-truskawkowe pycha
Ciasto śmietanowo - truskawkowe to na prawdę bardzo dobry pomysł na letni deser. Jest rześkie, soczyste i aromatyczne. Polecam :-)
Składniki:
- 6 jaj
- 6 łyżek cukru
- 6 czubatych łyżek mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- opakowanie cukru waniliowego
- 0,5 kg truskawek
- 0,5 l śmietany 30% do deserów
- galaretka truskawkowa
Przyrządzanie:
Najpierw przygotowujemy biszkopt (Truskawkowo biszkoptowo ). Następnie przyrządzamy galaretkę wg opisu na opakowaniu (stosujemy jednak tylko połowę porcji wody napisanej na opakowaniu). Na upieczony biszkopt wykładamy truskawki. Śmietanę ubijamy, a następnie dodajemy powoli częściowo stężałą już galaretkę i mieszamy trzepaczką. Wymieszaną masę śmietanowo-galaretkową wykładamy na truskawki. Całość wkładamy do lodówki, aby masa śmietanowa całkowicie zgęstniała. Gotowe. Smacznego.
Galeria zdjęć
Data wytworzenia: 2011-06-29 21:02
Data publikacji: 2011-06-29 21:02
Osoba udostępniająca na stronie: sanna
Data ostatniej modyfikacji: 2011-07-13
Osoba modyfikująca: sanna